Řidič se vydal do protisměru jízdy na Brno, projel sjezdem místní komunikace severní spoj na 357. kilometru. Na 354. kilometru s vysokou pravděpodobností najel na místní komunikaci Rudná,“ uvedla Zlatuše Viačková z moravskoslezské policie s tím, že řidiči, kteří vozidlo v neděli zhruba hodinu před půlnoci zahlédli, mají kontaktovat policii.

„Obracíme se na řidiče, kteří toto vozidlo viděli, případně jeho jízdu mají zaznamenanou na palubní kameře svého vozidla, aby kontaktovali Dálniční oddělení Policie ČR Ostrava, telefonní číslo 974 722 761, e-mail: krpt.do.ostrava.dozorci@pcr.cz. K dispozici je i tísňová linka 158,“ uzavřela Viačková.

Před několika týdny řešili policisté podobný případ. Pětaosmdesátiletý řidič osobního vozidla se na nájezdu v Ostravě-Mariánských Horách dostal na dálnici D1 do protisměru a pokračoval v jízdě směrem na Olomouc. Zavinil drobnou kolizi, poté se před klimkovickým tunelem otočil a vracel se – již ve správném směru – do Ostravy. O chvíli později ho zastavili policisté, kteří již měli informace o vozidle. Senior za volantem v protisměru vyděsil řadu motoristů. Jeden z nich musel vjet na krajnici, kde se jeho auto převrátilo na bok. Vše se naštěstí obešlo bez zranění.

Na dálnici D1 u Ostravy nastoupili silničáři a vozovku provizorně opravují, řidiči proto musí po dálnici jezdit rychlostí 60 kilometrů v hodině, tedy v podstatě jako městem!
Konec skákání aut po dálnici na Ostravsku aneb Klid před bouří!