Domácí fanoušci po závěrečném hvizdu vběhli na hřiště, aby se svými hráči oslavili výhru 2:0, která znamenala záchranu v lize. Část radikálním příznivců však po chvíli zamířila k sektoru hostí, kde v té chvíli bylo přibližně třicet brněnských fandů. Baníkovce zastavili až těžkooděnci z řad státní a městské policie, kteří tento průběh předpokládali a ještě před skončením zápasů prostor obestoupili.

Zdroj: Deník/Jaroslav Perdoch

Zasáhnout byli připraveni i strážníci na koních a psovodi se psy. Několik baníkovců se pokusilo kordonem proniknout, byli však nekompromisně odraženi. Paradoxně na několik desítek ochránců zákona zpoza plotu zaútočili i fandové hostí, kteří po nich metali kelímky a další předměty, mezi muže v uniformě hodili i světlici.

Vše skončilo ve chvíli, kdy brněnští příznivci po důrazných výzvách a za asistence policie svůj sektor opustili. Poté se baníkovci přesunuli zpět před hlavní tribunu, kde pokračovali v oslavách.

Výtržnictví

"V souvislosti s dnes konaným fotbalovým utkáním v Ostravě jsme započali prověřovat okolnosti protiprávního jednání fanoušků. V sektoru hostů byla poškozena sedadla, jejich části zúčastnění fanoušci házeli do prostoru stadionu. Pětatřicetiletý fanoušek byl zraněn v sektoru hostů, když byl zasažen vrženou mobilní toaletou a přimáčknut ke kovovému oplocení, u kterého se nacházel. Ze stadionu byl zraněný převezen do nemocnice. Doba léčení poškozeného není dosud specifikována. K objasnění okolnosti události byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Ze stadionu byl rovněž záchranáři převezen do nemocnice 13letý chlapec, který měl předtím požívat alkohol v takové míře, že stav vyžádal ošetření. Dechovou zkoušku nebylo reálné u nezletilého provést pro jeho aktuální stav. Věc bude pravděpodobně prověřována pro trestný čin podání alkoholu dítěti. V průběhu opatření byly pořízeny obrazové záznamy protiprávního jednání, které budou policisté dále analyzovat a zjišťovat totožnost osob, jež se dopouštěly protiprávního jednání," informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková. 

Vlevo Dame Diop, vpravo Petr Pavlík.
Baník se zachránil, i díky premiérové brance Diopa. "Tým je zdravý," řekl Páník