Ke karvinskému okresnímu soudu bývalého hoteliéra odsouzeného na 12,5 roku za vraždu Václava Kočky mladšího přivedla pětičlenná ozbrojená eskorta. Značně pohublý, zestárlý Ďuričko má oproti jednání před zhruba půl rokem delší vlasy a nechal si narůst bradku. 

Soudkyně četla znalecké posudky, které si nechal vypracovat soud ale i Ďuričko. 

Po zhruba dvou hodinách bylo jednání odročeno. Soudkyně Alena Zajícová vyhověla žádost obžaloby na výslech znalců z oboru z psychologie, kteří posudky vypracovali. „Jsou v nich určité rozpory, které bych si rád nechal vysvětlit, proto jsem výslech znalců navrhnul,“ řekl státní zástupce. Jednání soudu je odročeno na 30. října. 

Rodina Kočkových se vraha na svobodě bojí 

Ďuričko, který už si odseděl téměř 9 let, už při minulém jednání u soudu řekl, že činu lituje a že chce pomáhat společnosti i poškozeným. Slíbil také, že by se na svobodě zdržel pití alkoholu a nebude vlastnit zbraň.

Zástupci rodiny Kočkových, kteří byli jednání přítomni i tentokrát, tvrdí, že mají obavy z toho, že by po případném propuštění Bohumíra Ďurička na svobodu mohlo něco podobného neopakovat. Například pod vlivem alkoholu. „Ten člověk tvrdí, že všeho lituje, ale pouze proto, že sedí. Ale nelitujete toho, že mi popravil bráchu,“ řekl novinářům při předchozím jednání bratr zavražděného Jan Kočka.

Událost se stala v roce 2008 v pražské restauraci Monarch po křtu a autogramiádě knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Ďuričko a Kočka mladší se tehdy dostali do roztržky, při které Kočka hoteliéra nejméně jednou udeřil do obličeje. Ďuričko pak vytáhl od pasu zbraň, namířil na svého protivníka a třikrát vystřelil z bezprostřední vzdálenosti. Každý z výstřelů byl smrtelný.

Zdroj: Deník/Tomáš Januszek
Hoteliér Bohumír Ďuričko u Městského soudu v Praze.
Vrah Bohumír Ďuričko zatím karvinskou šatlavu neopustí
Hoteliér Bohumír Ďuričko odsouzený za vraždu podnikatele Václava Kočky u Městského soudu v Praze.
Vrah Bohumír Ďuričko z vězení zatím nepůjde