Oficiální informace však policie k případu sdělovat nechce. „V této chvíli policisté okolnosti případu prověřují. Jedna osoba je ve vazbě. S ohledem na citlivost případu a věk některých osob nebudeme poskytovat žádné další informace," řekla Deníku už na konci minulého týdne policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Rostislav Šafrata je v Bohumíně známá osoba. Ještě před pár lety pracoval pro radnici, která si ho najala jako poštovního kurýra. Na kole rozvážel různé zásilky, aby město ušetřilo na poštovném. Jako cyklista byl Šafrata také městským koordinátorem pro cyklistickou dopravu. Dříve se také angažoval v komunální politice.

Známý bohumínský propagátor cyklistiky Rostislav Šafrata má při důchodu neobvyklé zaměstnání – coby kurýr rozváží na kole úřední poštu.
Poštovní kurýr musí čelit útočícím psům

O jeho zatčení se baví celé město, včetně komunity sportovních činovníků.

Podle lidí obeznámených s případem hrozí Šafratovi obvinění hned z několika závažných trestných činů. Karvinská okresní státní zástupkyně Pavlína Fišerová, která má případ na starosti, ale příliš sdílná nebyla.

„Věc je v přípravném řízení," sdělila na telefonický dotaz redaktorovi Deníku.

Na začátku června oznámil oddíl SK Šafrata Bohumín okamžité zastavení své činnosti. Na stránkách klubu řeší situaci, kdy vlivem vazebního stíhání vznikají dluhy.

Ilustrační foto.
Bohumín má svého cyklokoordinátora