Žena kromě kabelky přišla také o věci, které měla uvnitř – peněženku s hotovostí, doklady a mobilní telefon, celkem za 1650 korun. Vše se naštěstí obešlo bez zranění. Seniorku volající o pomoc zaslechli dva muži (26, 27 let), kteří se vydali za lupičem. Sice ho nedostihli, později však pomohli přivolaným policistům při pátrání v okolí. Nezletilého zločince se nakonec podařilo najít a zadržet.

Policie případ šetří jako loupež, na kterou zákon u dospělého pachatele pamatuje až desetiletým žalářem, na mladistvé se vztahuje poloviční sazba. Tento útočník však vzhledem k věku potrestání unikne – neměl totiž patnáct let.

Ostravští policisté v posledních dnech řešili i další případ, ve kterém figurují mladí zločinci. Tentokrát jde o dva sedmnáctileté chlapce, kteří několik měsíců kradli vozidla a motorky. Nejprve vnikli do tří automobilů značky Škoda 105 nebo 120 L. Ve vozech se jen tak projížděli a poté je odstavili na různých místech Ostravska. „První vozidlo bylo nalezeno policisty v lese, druhé auto objevil na lesní příjezdové komunikaci lesník a třetí se podařilo nalézt na poli u rybníka. Vozidla byla vždy poškozená,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Později mladíci přesedlali z osobních vozidel na motocykly. Například z garáže u rodinného domu v obci na Ostravsku ukradli motocykl ČZ 250, zmocnili se také motocyklu Jawa 350.

Kromě toho jeden ze zlodějů společně s dalším dosud nezjištěným pachatelem vzal mimo jiné dámské a dětské jízdní kolo.

Nepoctivci jsou obviněni z neoprávněného užívání cizí věci a krádeže. Oba již dříve měli problémy se zákonem. Soud je poslal do vazby. Hrozí jim až rok vězení.