Zardousil ji v červnu letošního roku v bytě v Karviné-Novém Městě. Gajdoš se před soudem k činu přiznal. Na svou obhajobu uvedl, že ji chtěl jen umlčet, protože mu nadávala. Situace se mu ale vymkla z rukou.

K činu došlo v dopoledních hodinách. V té době měl Gajdoš v sobě několik panáků vodky. Jeho družka mu začala vyčítat, že ze zastavárny dosud nevyzvedl její zlaté šperky, které tam před časem odnesl.

Zdroj: Youtube

„Říkal jsem jí, že jsem se zastavárníkem domluvený na jedenáct hodin. Ona však stále křičela. A sprostě mi nadávala. Že mi nadávala, nebylo nic výjimečného, ale tentokrát použila hodně sprostá slova. A to mě naštvalo," řekl Gajdoš, který se rozhodl svou družku „zpacifikovat".

Petru Gajdošovi za vraždu družky hrozí až osmnáct let vězení.Vydal se za ní do ložnice a chytil ji pod krkem

„Chtěl jsem ji jen trochu přidusit, aby mlčela," řekl Gajdoš. Ženu škrtil asi pět sekund. Když zmlkla, pustil ji. V té chvíli se nadechla a znovu jej údajně zasypala přívalem vulgarismů. „Dostal jsem vztek a opět jsem ji chytil pod krkem," řekl Gajdoš. Podle státního zástupce použil velkou sílu. „Ve rdoušení silou velké intenzity pokračoval až do okamžiku, kdy její ruce bezvládně poklesly na postel," uvedl žalobce.

Když Gajdoš zjistil, že se družka nehýbá, snažil se ji probrat. „Fackoval jsem ji, mačkal jsem jí hruď," vypověděl Gajdoš. Ženu se mu oživit nepodařilo. „Byla modrá. To jsem už věděl, že je mrtvá. Proto jsem nevolal záchranáře. Půl hodiny jsem chodil po kuchyni, pak jsem šel ven," řekl Gajdoš.

Později si z bytu, ve kterém ležela zavražděná družka, odnesl pračku, s níž zamířil do zastavárny. Navštívil také kamaráda, se kterým se opil. Svěřil se mu, co udělal. Přítel však jeho slovům nevěřil. „Řekl mi, že si dělám srandu," vzpomínal Gajdoš. Toho dne potkal i dceru mrtvé družky. Řekl jí, že matka odešla někam na oslavu. Nakonec se vydal domů. Když na dveřích viděl policejní pásku, vrátil se ke kamarádovi. Následně ho zatkli kriminalisté.

Gajdošovi hrozí deset až osmnáct let vězení. Hlavní líčení je plánováno do čtvrtku.