Deset let vězení. Takový trest vynesl v pondělí Krajský soud v Ostravě nad Turkem Mehmetem Ö (46 let). Cizinec podnikající v České republice vloni v listopadu v provozovně Turecký kebab v Krnově napadl svého známého – dvaačtyřicetiletého Egypťana. Důvodem byla žárlivost. Turek Egypťana podezříval z navázání intimního vztahu s jeho ženou.

Osudného dne přijel po půlnoci k Tureckému kebabu, kde známý pracoval. Nejprve mu vypustil kolo jeho vozidla, pak vzal šedesáticentimetrový hranol. U sebe měl také dvaceticentimetrový nůž. Do budovy vstoupil zadním vchodem. Když zahlédl Egypťana, udeřil jej špalkem, poté na něj zaútočil nožem. „Říkal mu, ať jde pryč od jeho ženy, že ho zabije,“ uvedl předseda senátu.

 MLČÍ. Petr Valouch v reportáži České televize.
Kauza nenávisti: Na děti by hodil granát, ale jinak prý je to slušný člověk

Potyčka se z objektu přesunula ven na ulici. Zraněného Egypťana zachránilo to, že Turka objal a znemožnil mu tak další útok. „Objal ho kolem trupu do doby, než se obžalovaný vyčerpal,“ dodal soudce.

Výsledkem bylo sedm bodnořezných zranění. Jen díky šťastné shodě okolností, aktivní obraně oběti a také okamžité lékařské pomoci nebyly následky tragické. Turek utekl do Polska, kde jej zadrželi místní policisté.

Muži hrozilo dvanáct až dvacet let vězení. K útoku se přiznal, odmítl však, že by se snažil Egypťana zabít. Prý ho chtěl jen potrestat. Vše totiž považoval za zradu. Podle svých slov Egypťanovi pomáhal, aby se podnikatelsky uchytil. On se mu pak odvděčil údajným sváděním jeho ženy. Vzhledem k okolnostem případu soud nakonec uložil trest pod spodní hranici sazby. Deset let by měl Turek strávit ve věznici se zvýšenou ostrahou.

Brokovnice.
Myslivci kupovali zakázané tlumiče. Přijdou o zbrojní průkaz