Hlídku přivolali svědci. „Slyšel jsem hlasitý křik. Následně jsem viděl, jak u vstupu do prodejny stojí dvě dívky. Jedna tu druhou surově mlátila pěstmi. U toho křičela, že ji zabije. Naštěstí se nám je podařilo od sebe odtrhnout,“ řekl jeden ze svědků.

Napadená dívka byla při vědomí, stěžovala si však na silnou bolest hlavy a nevolnost. Celá se třásla a v obličeji měla podlitiny. „Smála jsem se tady ještě s dalšími spolužačkami. Ona nás okřikla, ať se chováme slušně. Po krátké výměně názorů mě začala mlátit, pak už si toho moc nepamatuji,“ řekla dívka strážníkům.

Nejklidnější ze všech byla samotná patnáctiletá útočnice, která vzal telefon a se slovy: „Moment, jen zavolám matce, ať mě tady vyzvedne a vezme mi cestou cigára,“ naťukala její číslo.

„Poté dodala, že bere léky na potlačení agresivity. Cigarety jí prý pomáhají v uklidnění. Po celou dobu se u ní neprojevil ani náznak lítosti. Usmívala se a měla z toho legraci,“ řekl mluvčí ostravské městské policie Michael Beneš. Případ bude řešit správní komise a také odbor ochrany dětí.

Znalci Igor Fargaš (zcela vlevo) a Radek Matlach (zcela vpravo) se svými obhájci.
Soud potrestal znalce z kauzy Kramný