„Závažnější čin se stal kolem 13.35 hodin. Neznámý muž ve věku asi 35 let, atletické postavy, krátkých vlasů si nechal v provozovně zlatnictví ukázat dva zlaté řetízky za zhruba 13 500 korun. S nimi pak z prodejny utekl. Prodejce volal o pomoc a za zlodějem vyběhl," uvedla mluvčí ostravských policistů Gabriela Holčáková.

Dva neznámí svědci, které by policie kvůli informacím ráda kontaktovala, prodejci pomoc nabídli. Nejprve ho svým bílým autem neúspěšně vezla „po stopách" zloděje asi pětačtyřicetiletá žena, která mu zastavila v lokalitě úrovni ulic Komenského a náměstí Jana Nerudy.

Po pár minutách pak prodejce kontaktoval muž, který se sám rozběhl za neznámým podezřelým. Tento svědek poškozenému vrátil oba řetízky s tím, že zloděje doběhl, ten řetízky odhodil, ale vytáhl nůž, proto jej nechal odejít.

„Řetízky svědek vrátil, nicméně poškozenému sdělil, že spěchá, tudíž jeho identita zůstala zatím neznámá. Žádáme proto ženu-řidičku, stejně jako muže, kterému se podařilo podezřelého dostihnout, aby nás kontaktovali na lince 158," řekla dále mluvčí Holčáková.

Závěrem dodala, že ve stejný den se policisté dozvěděli o krádeži mobilního telefonu ze zastavárny nacházející se rovněž na Hlavní třídě v Porubě. Neznámý podezřelý vytrhl prodávající telefon a z místa utekl. Na místě události byl zajištěn také obrazový záznam zachycující tohoto zloděje. „Podle dosud zjištěných informací není vyloučeno, že by se mohlo jednat o téhož muže, který se měl zmocnit řetízků," poznamenala Gabriela Holčáková.