V sobotu večer po osmé hodině přijali strážníci na tísňovou linku 156 oznámení z urgentního příjmu Městské nemocnice Ostrava – Fifejdy o zraněné ženě, které si měla zranění způsobit údajným pádem na chodníku. Samotné oznámení by nebylo ničím výjimečné, nebýt dalších okolností, které strážníci zjistili po příjezdu na místo.

Podívejte se na video ze zákroku strážníků

Zdroj: Městská policie Ostrava

"Ženu totiž do nemocnice doprovázel její přítel společně s dvouletým chlapečkem v kočárku. Jak žena, tak i její přítel byli silně ovlivněni alkoholem. Jejich stav tak vylučoval řádnou péči o svěřené dítě," uvedl mluvčí ostravských strážníků Jindřich Machů. 

Později zjištěná 45letá žena nadýchala 2,1 promile alkoholu. Hlídce sdělila, že chlapce hlídá pravidelně svému bývalému manželovi. V péči o dítě ji však alkohol zřejmě nikterak nebránil, neboť do alkoholového opojení se přivedla požitím několika panáků vodky. "Její povedený 51letý partner, který ji i s dítětem do nemocnice doprovázel, pak strážníkům nadýchal 2,55 promile alkoholu," pokračuje mluvčí strážníků. 

Strážníci rovněž kontaktovali i 64letého otce dítěte, který se dostavil do nemocnice. Jeho snahu o převzetí dítěte mu však zhatila provedené dechová zkouška. Ukázalo se, že i otec dítěte je totiž pod vlivem alkoholu, kdy strážníkům nadýchal 1.88 promile.

Rodina. Ilustrační foto
Místa přátelská rodině v Ostravě ukazují, kde jsou rodiny s dětmi vítány

Na místo taky byla přivolána pracovnice orgánu sociálně právní ochrany dětí, která dvouletého chlapečka předala do zařízení Českobratrské církve evangelické Náruč. "Vzhledem ke stoupající agresivitě podnapilé ženy bylo ošetřujícím lékařem rozhodnuto o jejím umístění v protialkoholické záchytné stanici," dodal mluvčí městské policie v Ostravě. 

Celou věc tak bude řešit orgán sociálně právní ochrany dětí.

Hlídka strážníků po příjezdu na místo skutečně spatřila malého chlapečka, který stál uprostřed mostu nad železničním koridorem, odkud pozoroval projíždějící vlaky.
Pětiletý klučík utekl mamince v Ostravě ze školky. Šel z mostu pozorovat vlaky