„Všechny občany z oblastí, kde OZO sváží komunální odpad, ujišťujeme, že nikdo ze zaměstnanců OZO Ostrava na takové žebrání nemá čas, protože zvláště o Vánocích mají plné ruce práce,“ upozornil ředitel společnosti OZO Ostrava Karel Belda.

Společnost chystá o Vánocích posílit svozy odpadu. Na ostravských sídlištích tak budou popelářská auta vyvážet kontejnery každý den. V ostatních částech města se pak budou popelnice odvážet podle běžného harmonogramu bez ohledu na sváteční dny. OZO proto žádá občany, aby neparkovali před kontejnerovými stáními a neblokovali tak svozové technice cestu.

Sběrné dvory budou mít v období od 24. do 26. prosince, a také 1. ledna zavřeno. Jinak budou mít otevřeno tak jako obvykle s výjimkou pátku 31. prosince, kdy bude provozní doba sběrných dvorů zkrácena do 16 hodin. Vánoční stromky ze sídlišť se pak budou odvážet od 10. ledna. Lidé je mohou odkládat na zem vedle kontejnerových stání. Stromečky budou zpracovány v obecní kompostárně OZO v Ostravě-Hrušově. (ha)