Zločin se odehrál 2. července nad ránem. Společně s falešným hráčem seděl u stolu s ruletou další cizinec.. A „štěstí" jim opravdu přálo. Během dvou hodin získali 530 tisíc korun. Až později provozovatel kasina zjistil, že šlo o podvod.

„Až podezřelé štěstí mobilizovalo kontrolní mechanismy herny, přičemž byl z kamerového záznamu zjištěn způsob spáchání činu," uvedla mluvčí krajské policie Gabriela Holčáková.

Jak detailní zkoumání ukázalo, hráč využil své šikovnosti. „Velmi umně po dopadu kuličky na ruletě zakrýval rukou výherní číslo a nepozorovaně umístil na výherní pozici žetony ukryté v dlani, aniž by to krupiérka registrovala," dodala Holčáková.

Případem se po oznámení začala zabývat policie. Kriminalistům se podařilo zjistit totožnost cizinců, po kterých začali pátrat. Když se dotyční zhruba po roce vrátili do České republiky, policisté je v Praze zadrželi. Jeden z nich byl po výslechu propuštěn, druhého čekalo obvinění z trestného činu podvodu. Hrozí mu až osm let vězení.

V posledním roce jde již o druhý případ, kdy se cizinci zaměřili na ostravské kasino. V únoru policisté informovali o zadržení čtyř mužů, kteří se rafinovaným způsobem za využití nejmodernější techniky snažili zbohatnout při karetní hře.

Muž, který hrál karty, měl na břiše kameru, maskovanou jako knoflík košile. Další hlídal a jejich dva komplicové ukrytí v blízkém hotelu pak vyhodnocovali živý kamerový záznam snímající karty krupiéra.

Pomocí skrytých intercomů následně informovali komplice u herního stolu. Ten tak věděl, jak má hrát a sázet. Jejich rafinované počínání však neuniklo pozornosti všímavého manažera podniku, který zalarmoval policii. Strážci zákona dorazili do kasina, falešného hráče okamžitě prohledali a nalezli u něj skrytou kameru. Později zadrželi i jeho komplice.