V sektoru hostí se totiž nacházel zraněný fanoušek, kterého zasáhla valící se mobilní toaleta, kterou vzali a ze schodů vrhli další brněnští příznivci. „Pětatřicetiletý fanoušek byl zraněn v sektoru hostů, když byl zasažen vrženou mobilní toaletou a přimáčknut ke kovovému oplocení, u kterého se nacházel,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Do prostoru museli po odemknutí vstupních dveří vniknout těžkooděnci, kteří zraněného fanouška vynesli ven a předali do péče záchranářů. Ti ho po několikaminutovém ošetřování převezli do nemocnice. Těžkooděnci se po chvíli do sektoru vrátili a toaletu vytáhli. Ven z plochy ji poté odtáhli pořadatelé.

„Ze stadionu byl zraněný převezen do nemocnice. Doba léčení poškozeného není dosud specifikována. K objasnění okolnosti události byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu,“ dodala Holčáková. Policisté nyní zkoumají všechny záběry pořízené v souvislosti s fotbalovým utkáním. „Policisté budou dále analyzovat a zjišťovat totožnost osob, jež se dopouštěly protiprávního jednání,“ uzavřela mluvčí.

Policie, těžkooděnci
Baníkovce zastavil až kordon těžkooděnců