Pachatele se jim dopadnout nepodařilo a vyšetřování proto odložili.

Nyní však při odhalování jiného zločinu narazili na důležité informace, které jim umožnily loupež z roku 2011 znovu otevřít.

A zjistili, že k žádnému přepadení nedošlo. Vše vymyslely a naplánovaly tři ženy pracujícího v herně (36, 37 a 53 let). Šlo o provozní a dvě zaměstnankyně, které sehrály roli maskovaného násilníka a oběti.

„Motivem činu byl majetkový prospěch, krytí manka i zisk financí, které si rozdělily," uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčákové s tím, dvě ženy se k činu přiznaly, třetí aktérka vinu popřela.

Již během předloňského vyšetřování kriminalisté pojali podezření, že něco není v pořádku. Navíc záběry z kamerového systému naznačovaly, že by pachatelem mohla být žena. Policisté prověřovali několik verzí včetně té, že přepadení bylo fingované. Zároveň ale existovala i možnost, že barmanka mluví pravdu. Policistům však scházely důkazy. Ty se objevily až nyní.

Během nového vyšetřování vyšlo najevo, že ještě před „loupeží" ženy vzaly z trezoru 150 tisíc korun a poté kovovou skříňku vynesly ven. Jelikož znaly kamerový systém, počínaly si tak, aby se nedostaly do záběrů.

Poté zinscenovaly samotné přepadení. Barmanka zadním vchodem vpustila svou kolegyni, která se převlékla za maskovaného lupiče a čekala na vhodnou příležitost. Když jí „oběť" naznačila, že herna je prázdná, přesunula se k hlavnímu vchodu a vtrhla dovnitř.

Všechny ženy jsou obviněny z trestného činu zpronevěry. Hrozí jim až pět let vězení.