„Několik osob atakovalo hokejové fanoušky HC Frýdek-Místek, kteří cestovali v druhém voze tramvaje číslo 17,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Pokorná s tím, že maskovaní násilníci vběhli do tramvaje. „Krom křiku měli rovněž tlouci do tramvaje a fyzicky zaútočit na fanoušky frýdeckého hokejového týmu,“ doplnila Pokorná.

Zadrženi byli čtyři fanoušky HC RT Torax Poruba. Tři z nich zajistili strážníci, kteří byli vysláni na místo. „Tři agresoři se okamžitě po spatření hlídky rozdělili a dali se na útěk. Strážníci udělali totéž a rozběhli se za nimi. Všichni tři mladí muži byli zhruba po 150 metrech běhu dostiženi,“ uvedl mluvčí ostravských strážníků Michael Beneš.

Případ je kvalifikován jako výtržnictví. Policisté nyní pátrají po dalších aktérech. „Kriminalisté shromažďují informace k dalším podezřelým osobám, které se incidentu účastnily. Žádáme svědky, cestující z tramvaje číslo 17, aby nás kontaktovali na lince 158,“ uzavřela Pokorná.

Jen před několika dny policisté objasnili jiný případ násilí mezi fanoušky, tentokrát fotbalovými. Obvinili jedenáct Baníkovců, kteří maskováni nedaleko Fulneku přepadli auto s opavskými příznivci. Útočníkům hrozí až dvanáct let, počet obviněných se zřejmě ještě zvýší.

Tragická nehoda na Opavské ulici ze směru z Poruby na centrum. Auto srazilo dívku a starší chodkyni, která zraněním podlehla.
Mladý řidič na přechodu smrti srazil dva lidi. Dostal tři roky