Brusle musel před časem vyměnit za vězeňský mundúr. Za účast na sérii ozbrojených loupežných přepadení heren byl odsouzen ke třem rokům žaláře. Trest mu nejprve vyměřil ostravský okresní soud, poté jej potvrdil odvolací krajský soud. Mladík ale s verdiktem nesouhlasil a prostřednictvím obhájce podal dovolání k Nejvyššímu soudu v Brně.

Spis se nyní vrátil zpět ke krajskému soudu. „Dovolání bylo odmítnuto,“ uvedla mluvčí Krajského soudu v Ostravě Karin Kantorová.

K. B. loupil se svými dvěma kamarády. Ti dostali tři a půl a čtyři roky. Ke zločinům docházelo od srpna do září předloňského roku v městských částech Ostrava-Poruba, Ostrava-Hrabůvka a Ostrava-Zábřeh. Samotný hokejista se zapojil do čtyř z pěti přepadení. To první provedli pouze jeho třiadvacetiletí kumpáni. Scénář byl stejný. Jeden z mužů sledoval dění v herně, do které v průběhu noci či nad ránem opakovaně vstupoval. Když byl „čistý vzduch“, vtrhli lupiči dovnitř. Na hlavách měli různé masky. Jedna z nich pocházela z hororu Vřískot, další je známa jako Anonymous, jindy měli čepici s otvory pro oči. Hrozili i zbraněmi. Aby zdůraznili své výhrůžky, dokonce natahovali jejich uzávěry. Jindy, když se obsluha neměla k vydání peněz, jeden z pachatelů svého komplice vyzval, aby začal střílet. Žena jim odevzdala necelých dvacet tisíc korun.

Lupiči, které pojila záliba v automatech, byli úspěšní celkem třikrát, kdy si odnesli přibližně sedmdesát tisíc korun.

Pachatele se podařilo dopadnout krátce po poslední loupeži. Policisté měli informaci o chystaném přepadení a provedli rozsáhlá bezpečnostní opatření, do kterých byla zapojena i zásahová jednotka. „Pachatele se podařilo zadržet těsně po spáchání loupeže,“ uvedl krátce po zadržení trojice pachatelů ostravský kriminalista Radim Bena.

Uzavřená dálnice.
Dálnici D1 u Ostravy blokovala tragická nehoda. Zemřel při ní řidič kamionu