Strhávání řetízků a vyškubávání kabelek na ulici patří mezi poměrně časté zločiny. Většina z nich naštěstí končí jen leknutím a škodou v řádech stovek korun. Někdy jsou ale následky velmi vážné, dokonce i trvalé. Jako v případě, který v těchto dnech uzavřel Krajský soud v Ostravě. Na lavici obžalovaných usedl sedmnáctiletý mladík z Ostravy. Při kabelkovém přepadení zranil sedmdesátiletou seniorku. Způsobil jí zlomeninu holenní kosti.

Nebýt nízkého věku, skončil by nejméně na pět roků za mřížemi. Jelikož v době loupeže neměl ještě osmnáct let, hrozilo mu od jednoho roku do pěti let, u dospělého je sazba od pěti do dvanácti roků žaláře. Násilník nakonec odešel s podmíněným tříletým trestem. On i státní zástupce verdikt přijali.

Na dálnici D1 u Ostravy nastoupili silničáři a vozovku provizorně opravují, řidiči proto musí po dálnici jezdit rychlostí 60 kilometrů v hodině, tedy v podstatě jako městem!
Konec skákání aut po dálnici na Ostravsku aneb Klid před bouří!

Mladík důchodkyni přepadl letos v dubnu, když se krátce před polednem v Ostravě-Vítkovicích vracela od lékaře. Chtěl se zmocnit její kabelky. Žena během přetahování spadla na zem a utrpěla těžké zranění mimo jiné zlomeninu holenní kosti. Pachatele se podařilo zadržet na základě kamerových systémů.

„Nečekala jsem to. Šel proti mně. Vůbec mě nenapadlo, že by se mohlo něco stát. Asi využil toho, že tam nikdo jiný nebyl. Stále mám zdravotní problémy a doživotní následky,“ uvedla žena chodící o francouzských holích. Potíže má nejen fyzické, ale také psychické.

„Bojím se, syn mě musí všude vozit. Bojím se jít někam sama,“ doplnila. Násilník se nakonec kabelky, v níž bylo několik set korun, zmocnil a utekl. Podmíněný tříletý trest mu soud odložil na zkušební lhůtu tří let. Policisté obětem doporučují, aby se s agresory o své věci raději nepřetahovaly. Úspěšnost dopadení pachatelů je i díky kamerovým systémům velká.

Polární záře z Hrabyně.
Budou letos Vánoce na sněhu, nebo na blátě?
Těmito místy k ostravskému planetáriu povede konečně pořádná silnice.
Konec útrapám! K ostravskému planetáriu konečně povede pořádná silnice