Policie totiž získala kamerový záznam, na kterém jsou vandalové zachyceni při činu. Kriminalisté se nyní rozhodli záběry zveřejnit prostřednictvím médií. Doufají, že mladíky někdo pozná.

„K popisu osob lze uvést, že jde o mladíky štíhlé postavy, vysoké asi 170 až 175 centimetrů. První měl krátké černé vlasy, oblečen byl do tmavě modré mikiny s barevným vzorem na hrudníku a tmavé bundy. Dále měl šedé kalhoty a černé tenisky. Druhý mladík byl oblečen do modré šusťákové bundy a světlých kalhot. Kšiltem dozadu měl nasazenu černou čepici," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková s tím, že šlo o kuřáka – na záběrech má v ústech cigaretu. Celková škoda byla vyčíslena na šest tisíc korun. Mladíky po dopadení čeká obvinění z trestného činu poškození cizí věci.

Policisté v současné době vyšetřují i další sprejerský případ, u kterého již pachatele dopadli. Hříšníkem je dvacetiletý mladík, který celkem osmkrát vytvořil nápisy na různých místech Ostravy. Jeho díla se objevila například na schodišti, reklamní tabuli nebo tramvaji. Posprejoval také zeď domu v Ostravě-Dubině, kterou „vylepšil" zhruba pětimetrovým nápisem.