Kuriózní pervitinový případ, ve kterém figurují těhotná zdrogovaná řidička, „psí" chřipkové medikamenty a půlnoční jezdec na koloběžce, vyšetřují ostravští policisté.

Vše začalo ve chvíli, kdy policisté v nočních hodinách kontrolovali vůz, který předváděl podivné kousky u prodejny ve Slezské Ostravě. „Vjel na travnatý vyvýšený val, odrazil se a couvl zpět na parkoviště. Za volantem seděla třicetiletá žena, v autě byl dále šestatřicetiletý spolujezdec," uvedla mluvčí krajské policie Gabriela Holčáková.

Žena ochráncům zákona řekla, že zazmatkovala při spatření hlídky. Dobře si totiž byla vědoma toho, že má blokovaný řidičský průkaz. Snaha o zmizení ve tmě však skončila výše popsaným fiaskem. Následný orientační test ukázal, že řidička, která později uvedla, že je ve vysokém stupni těhotenství, má v sobě drogy.

„Při kontrole si policista všiml také desítek tablet odložených v interiéru vozidla. Nápis na lécích sice dával tušit léčivo, jež obsahuje pseudoefedrin, nicméně spolujezdec zakročujícímu policistovi sdělil, že jde o tablety pro psy," řekla Holčáková. Nezvyklé vysvětlení policisty pobavilo. To ještě netušili, že představení zdaleka nekončí…

Komedie pokračuje

Po chvíli dorazil k autu osmatřicetiletý muž na koloběžce. Prohlásil, že si přijel pro své věci. „Mezi věcmi chtěl odnést i tablety s léčivem. Policistovi sdělil, že jde o léky na chřipku, které mu přivezli, neboť je nemocný," dodala Holčáková.

Koloběžkový jezdec si vyslechl obvinění z trestného činu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky.

„Na základě shromážděných důkazů bylo zahájeno trestní stíhání. Osmatřicetiletý muž je podezřelý, že s vědomím o jaké předměty jde, přechovával neoprávněně nejméně 220 tablet farmaceutického prostředku. Každá tableta obsahovala určitou dávku prekursoru pseudoefedrinu. Předmětný prekursor je využíván k výrobě pervitinu. Muž měl tyto tablety zapomenout ve vozidle, kterým předtím cestoval," uvedla mluvčí s tím, že dotyčnému hrozí až pět let vězení. „Z přestupkového jednání je podezřelá také řidička," uzavřela Holčáková.