Před časem si v Ostravě-Porubě vyhlédl oběť, kterou pod hrozbou použití nože připravil o deset korun. Policie případ kvalifikuje jako trestný čin loupeže, za který lze uložit až deset let vězení.

„Kolem páté hodiny odpolední oslovil na zastávce městské hromadné dopravy čtyřiadvacetiletého muže sedícího na lavičce. K tomuto si přisedl a žádat peníze se slovy, že má dnes narozeniny a aby mu nějaké dal. Muž mu odpověděl, že bohužel žádné peníze nemá. Na to mu podezřelý odpověděl, aby toto přehodnotil. Z kapsy mikiny pak vytáhl nůž," popsal situaci vrchní inspektor ostravské policie Viktor Kašlík s tím, že čtyřiadvacetiletý muž v obavě o svůj život předal lupiči deset korun, které měl v kapse bundy. Násilník se mu odvděčil výhrůžkami. „Ještě než muž odešel ze zastávky, tak uslyšel slova, aby to nehlásil policii," dodal Kašlík.

O necelý měsíc později oloupený muž v Ostravě-Porubě náhodou narazil na pachatele.

„Telefonicky oznámil na linku 112, že poznal muže, který jej přepadl s nožem v ruce na autobusové zastávce. Policisté podezřelého zadrželi a převezli na oddělení," uvedl Kašlík.

Lupič se k činu přiznal. Za loupež mu hrozí od dvou do deseti let žaláře.