Policisté pátrají po lupiči, který nezvyklým způsobem přepadl pobočku Komerční banky v Nádražní ulici v centru Ostravy. Vše se odehrálo bez jediného slova a pozornosti dalších zákazníků banky. Muž úřednici předložil papír s napsanou výhrůžkou. Odnesl si osmdesát tisíc korun.

„Neznámý pachatel vstoupil do pobočky a bez jediného slova přistoupil k pokladní přepážce, na kterou položil složku černé barvy. Ze složky vytáhl papír s výhružkou a položil jej na stůl za přepážku. Sedmapadesátiletá žena z textu pochopila, že mu má vydat hotovost, a že dotyčný má u sebe bombu. Pracovnice neváhala a ze zásuvky sejfu mu vydala okolo osmdesáti tisíc korun. Pachatel opět bez jediného slova hotovost sebral a z pobočky odešel," popsal situaci Petr Svoboda z ostravské policie.

Ke zločinu došlo ve čtvrtek 6. března kolem 15. hodiny. Lupiče zachytily kamery. Policisté žádají občany, kteří by k případu mohli sdělit jakékoliv informace, aby volali na telefonní číslo 974 726 709 nebo na bezplatnou linku 158.

Jako mumie

Muž měl na tváři obvaz či šátek, kterým překrýval polštářek na levé tváři. Částečně připomínal mumii. Podobný případ, který dosud není objasněn, řešili ostravští policisté v roce 2009.

V květnu 2009 vešel do pobočky GE Money Bank v Ostravě-Zábřehu muž mající na obličeji obvazy. Svědkové později uvedli, že jim připomínal mumii. Z návštěvníka, který na první pohled budil soucit, se ale záhy vyklubal bezcitný a všehoschopný násilník, v jehož rukou se objevil nůž. Jako rukojmí si vybral ženu s dítětem. Pokladní pak přiměl k vydání peněz. Z loupeže byl původně obžalován strážník, jeho vinu se ale nepodařilo prokázat. Nakonec byl odsouzen za přepadení jiného peněžního ústavu a heren k celkem devíti rokům žaláře.