„Přistoupili k nim v altánku na travnaté ploše v blízkosti nákupního centra Forum Nová Karolina a budovy Trojhalí. Obestoupili je a po otázce na aktuální čas udeřil jeden z pachatelů staršího do obličeje a následně mu vzal z hlavy čepici,“ uvedl Richard Palát z ostravské policie.

Mladíci se dali na útěk, jeden z nich ale spadl na zem. Pachatelé tohoto využili a několikrát do něj kopli. Kromě čepice si odnesli i basketbalový míč, botu a dioptrické brýle. Celková škoda byla vyčíslena na pět tisíc korun. Za zločin, který se stal 5. září ve 20.08 hodin, hrozí pachatelům až deset let vězení. Útočníky zachytily kamery. Informace o případu a mužích na záběrech lze sdělit na telefonní číslo 974 726 883 (879) nebo na linku 158. (per)

Popis pachatelů:
První muž: věk cca 20 let, vysoký cca 175 cm, vlasy černé, česané dozadu, střední délky, oblečen do trika s dlouhým rukávem. Triko je barvy světlé. V přední dolní části je 1/2 trika černá, zadní část trika je celá světlé barvy, dále měl oblečené tmavé upnuté kalhoty a na nohou boty červené barvy,

Druhý muž: věk cca 20 – 25 let, vysoký cca 175 – 180 cm, černé vlasy, po stranách vystříhané, prostřední část delší, česaná na stranu, na obličeji výrazné kotlety přecházející do bradky, jako několikadenní strniště, upravené, oblečen do černé bundy s kapucí, tmavě modrých místy prošoupaných riflí a sportovní obuvi černé barvy s bílou podrážkou,

Třetí muž: věk cca 20 – 25 let, vysoký cca 175 – 180 cm, černé vlasy, po stranách vystříhané, prostřední část sčesaná na stranu, oblečen do černé bundy s kapucí, bunda má na ramenou a na kapuci maskáčový vzor hnědé barvy, dále měl kalhoty šedé barvy a na nohou sportovní tenisky černé barvy s bílou podrážkou.

Ilustrační foto.
Útočil nožem. Policisté žádají svědky o pomoc