Nejprve se po upozornění ostrahy vydali do podniku strážníci, v jejichž rukou skončil šestatřicetiletý zloděj. Tím ale případ neskončil. O dvě hodiny později byl v areálu spatřen druhý nepoctivec (26 let). Zřejmě spoléhal na to, že až se situaci uklidní, i s lupen nenápadně zmizí. Podcenil však pozornost ochranky. Na místo vyrazili přivolaní policisté z oddělení v Ostravě-Přívoze, kteří muže zajistili.

Jedna z tragických nehod se stala 27. září v Šenově u Ostravy. Výsledkem byl jeden mrtvý a dva zranění.
Hrůza na silnicích. Při zářijových nehodách zemřelo v kraji deset lidí

Vzhledem k tomu, že podobných krádeží bylo v oblasti hlášeno více, vzali si oba výtečníky do „parády“ kriminalisté. „Díky jejich usilovné profesionální práci, spočívající mimo jiné ve vyhodnocování množství získaných poznatků a videozáznamů, zjistili, že během necelého týdne měli muži v šesti případech vniknout do oplocených areálů firem a odcizit nebo zničit kabely. Nejednalo se pouze o elektromateriál uskladněný na válcích a cívkách, ale v několika případech také o přívodní kabely ke strojům,“ uvedla Daniela Vlčková z moravskoslezské policie. Celková škoda přesáhla čtvrt milionu korun. Není vyloučeno, že bude ještě vyšší.

Muži jsou obviněni z krádeže a poškození cizí věci. Hrozí jim až pět let vězení. Vzhledem k jejich pestré kriminální minulosti na ně ostravský soud uvalil vazbu.

Muži způsobili škodu za více než čtvrt milionu korun.Muži způsobili škodu za více než čtvrt milionu korun.Zdroj: se souhlasem Policie ČR