Stalo se tak 27. července o půl jedenácté dopoledne nedaleko zastávky Důl Odra, kde dotyčný vystoupil z autobusu. Na přilehlé ulici dostal záchvat. Když se po několika minutách probral, všiml si své otevřené příruční tašky. V ní měl peněženku, z níž mu někdo během záchvatu ukradl šest tisíc korun. Muž se vydal na policejní stanici, kde vše ohlásil.

Strážníci a policisté provádějí pravidelné kontroly zaměřené na podávání alkoholu dětem. Výsledky jsou někdy děsivé. Ilustrační foto.
Alkoholové orgie na dětském hřišti! Dívenky v Ostravě mixovaly slivovici a pivo


„Policisté nyní prověřují veškeré okolnosti, taktéž vyhodnocují stopy získané na místě činu,“ uvedla Karolína Bělunková z moravskoslezské policie. Kriminalisté budou zkoumat i kamerové záznamy. Poblíž se mimo jiné nachází čerpací stanice, kamery jsou i na dalších místech. Případ je kvalifikován jako krádež. „V této souvislosti žádáme možné svědky, aby jakékoliv poznatky k této události sdělili na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158,“ dodala Bělunková.

Vzal mobil umírajícímu

Podobné případy nejsou naštěstí časté, bohužel k nim ale dochází.

Před několika lety ostravský okresní soud řešil případ mladíka, který umírajícímu člověku vzal mobilní telefon. Dostal osmnáctiměsíční podmíněný trest s odkladem na zkušební tříletou lhůtu. Zločin se odehrál u kruhového objezdu v Ostravě-Zábřehu, kde osmapadesátiletý chodec dostal infarkt. Z posledních sil vytáhl telefon a zavolal rychlou záchrannou službu. Poté zkolaboval. V té chvíli se na scéně objevil mladík na kole. Seskočil z bicyklu a umírajícímu vzal mobil ležící na zemi. Policisté zloděje odhalili poté, co při kontrolách zastaváren našli ukradený telefon. Zloděj po zadržení prohlásil, že ležícího muže považoval za opilého. „Normálně jsem ten telefon vzal. Tohle by přece udělal každý druhý. V okolí bylo více lidí, určitě by se pro něj sehnul někdo jiný,“ hájil se.

Česko-japonské kulturní centrum v budově Staré Radnice na Masarykově náměstí. Předseda Česko-japonského kulturního centra v Ostravě Jan Kudla.
Od Japonců se příliš nelišíme, říká pořadatel Japonských dnů v Ostravě


Podobně se zachoval i devatenáctiletý mladík z Ostravy. Neváhal okrást jedenašedesátiletou ženu, která se v důsledku zdravotní indispozice zhroutila v bezvědomí k zemi. Místo toho, aby jí pomohl, začal prohledávat její tašku. Vzal peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí.