„Čin spáchal zvlášť surovým způsobem,“ konstatoval žalobce David Bartoš. Z domu zmizelo šedesát tisíc korun a různé věci za desítky tisíc korun. Patrik K. vinu odmítl. Přiznal jen, že Sabinu navštívil, aby jí pomohl s pracemi na zahradě. „Znali jsme se od základní školy. Měl jsem ji rád,“ uvedl Patrik K, který na sociálních sítích vystupoval pod přezdívkou Ozzy. Ještě několik dnů po vraždě měl Sabinu mezi svými přáteli.

Tělo oběti našel její přítel, který se v ten den vrátil ze zahraničí. Po příchodu domů ji objevil v tratolišti krve. Policie rozjela rozsáhlé vyšetřování, na jehož konci bylo zatčení Patrika K. Že by právě on měl být vrah, mnohé šokovalo. 

„Byl to člověk, o kterém bych ani náhodou nepomyslel, že by to udělal. Obrovské zklamání a ještě větší nenávist, kterou cítím já a moje rodina,“ uvedl krátce po zatčení Patrika K. bratr mrtvé na sociální síti.

SPAL JSEM

Obžalovanému hrozí až výjimečný trest. Mladík ale odmítl, že by Sabinu zabil. „Ten čin jsem nespáchal. Jsem si ale vědom, že jsem se měl zachovat jinak. Nezavolal jsem záchranku, ani policii. Utekl jsem z místa činu,“ uvedl u soudu. Podle svých slov v době vraždy spal v obývacím pokoji. „Usnul jsem únavou. Nevím, jestli jsem se probudil sám nebo mě něco probudilo. Šel jsem z obýváku. Volal jsem na Sabču, ale neozvala. Pak jsem vyšel na chodbu a viděl tu spoušť. Sešel jsem po schodech a uviděl tam Sabču. Dostal jsem strach. Nevěděl jsem, jestli tam někdo je. Zpanikařil jsem. Vzal jsem své věci a utekl pryč. Cestou jsem se pozvracel,“ vypověděl u soudu. V batohu pak našel různé věci, které patřily Sabině. Prý netušil, že si předměty k němu dala. Naznačil, že se chystala odejít od přítele a možná si k němu omylem věci uložila. Mimo jiné v batohu našel peníze šperky a nádobí.

Podle žalobce ale nemluví pravdu. „Jsem přesvědčen, že existuje dostatek důkazů, které prokazují jeho vinu,“ konstatoval státní zástupce.

Patrik K. se po svém zadržení přiznal. „Policisté na mě naléhali psychicky, abych to vzal na sebe. Nakonec jsem se přiznal. Řekl jsem, co chtěli,“ uvedl Patrik K. Jeho přiznání ale nelze u soudu použít jako důkaz, bylo totiž učiněno před sdělením obvinění. Patrik K. později svou vinu popřel.

Hlavní líčení je plánováno do čtvrtku.

O kurz Řídím bez opice, byl velký zájem.
Brýle simulovaly stav opilosti a marihuanového opojení