Na loňské tragédii, kdy žena (67 let) zabila ve svém domě v Ostravě-Nové Vsi šestačtyřicetiletého násilníka, se podepsal alkohol. Nevítaný návštěvník, který dovnitř vnikl po rozbití dveří, byl opilý. V krvi měl zhruba jedno a půl promile alkoholu.

Deníku to v úterý řekla Lenka Sikorová z moravskoslezské policie s tím, že vyšetřování pravděpodobně potrvá ještě několik týdnů. Teprve poté bude jasné, zda majitelka domu jednala v rámci nutné obrany nebo porušila zákon.

„Čekáme na dva znalecké posudky,“ vysvětlila Sikorová.

Seniorka zabila ve svém domě nevítaného hosta.
Smrt vetřelce v Nové Vsi: policie čeká na závěry znalců

K neštěstí došlo vloni v noci na 14. září v Ostravě-Nové Vsi. Žena podle svých slov znala muže od vidění kdysi u ní sekal trávu. Osudné noci přišel k jejímu domu a začal kopat do dveří. „Řval, že mě zabije,” uvedla žena. Muži se podařilo rozbít malou skleněnou výplň, přes otvor protáhl ruku a otočil klíčkem v zámku.

„Ječel, sprostě nadával. Když jsem viděla, že dveře prokopává, utekla jsem do obývacího pokoje. Volala jsem policii,” dodala paní, která je přesvědčena, že kdyby se k ní muž dostal, zabil by ji. „Určitě by mě zabil. Byl nafetovaný nebo co. Ještě po mě řval, kde mám ty peníze,” uvedla žena, která si na obranu vzala nůž z kuchyně.

Další dějství se odehrálo u pokojových dveří, o které se dvojice přetahovala. Pak přišlo smrtící bodnutí.

Služební pes Argo vypátral pod kmenem ukrytého muže, našel i svítilnu.
Zloděj se ukryl pod kmenem, na policejního psa Arga ale nevyzrál