Rozsudek vynesl v pátek Krajský soud v Ostravě, který Chrástka uznal vinným z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Obžalovanému hrozilo pět až dvanáct let vězení.

Chrástek měl v době činu v krvi bezmála tři promile alkoholu. Na družku se vrhl ve chvíli, kdy mu začala vyčítat opilost.

„V reakci na její výtky a s výhružkou, že ,to děcko jí vykope z bachora´, ji slovně a fyzicky napadl," uvedla obžaloba.

Žena si během surového útoku chránila břicho. Nakonec se jí podařilo utéct a vyhledat pomoc. „Jen shodou šťastných okolností nedošlo k vyvolání potratu či usmrcení plodu," uvedla státní zástupkyně.

Chrástek po svém zadržení odmítl vypovídat. Před soudem prohlásil, že si na incident kvůli silné opilosti nevzpomíná. Pamatuje si pouze na příchod a poté až na chvíli, kdy jej na posteli budili policisté.

Chrástek odmítl, že by těhotnou družku zbil. Podle svých slov by něčeho takového nebyl schopen.

„Určitě bych do ní nekopal. Vždyť byla těhotná a čekala se mnou dítě. Mám ji rád. Tohle bych neudělal," prohlásil Chrástek.

Žena utekla do sousedního domu a přivolala policii. Nakonec ale nedala souhlas s trestním stíháním svého partnera. To je však možné jen u méně závažných činů. V tomto případě policie případ kvalifikovala jako pokus o těžké ublížení na zdraví. A zde souhlas není nutný.

Chrástka nepřímo usvědčili i sousedé, kteří pomáhali zraněné ženě. Ta se jim svěřila, že jí ublížil její druh. Popsala také, jak ji kopal do břicha. „Byla na tom špatně, třepala se. Řekla také, že kdyby před břichem neměla ty ruce, tak by potratila," vypověděl svědek.

Dítě se narodilo vloni v lednu. Chrástek nyní s družkou žije ve společné domácnosti. Trest by si měl odpykat ve věznici s ostrahou. Rozhodnutí zatím není pravomocné. Chrástek i státní zástupkyně si nechali lhůtu k vyjádření.