Společné dvouměsíční soužití se však údajně změnilo v peklo. Pokud se verze obžaloby potvrdí, hrozí Juraškovi pět až dvanáct let vězení. Juraška byl již v minulosti za surové napadení jiné ženy odsouzen ke třem rokům vězení. Činu, za který nyní stanul před soudem, se dopustil ve zkušební lhůtě po podmíněném propuštění na svobodu.

Juraška znal oběť od vidění. Když se dozvěděl, že musela odejít ze svého bytu, dohodli se, že u něj může bydlet.

Žalobce uvedl, že si Juraška začal později na ženu činit nárok. Prý se snažil o intimní sblížení, kontroloval, co dělá, nadával jí a vyhrožoval. Žena se také stala terčem fyzických útoků. Výsledkem byla různá zranění, mimo jiné pohmožděniny nebo sériová zlomenina žeber.

„Něco je pravda, ale všechno úplně ne," prohlásil Juraška, který připustil, že dal ženě facku a udeřil ji také taškou s nářadím.

Jedna z dramatických situací vyústila pokusem o útěk z bytu. Obžalovaný však ženu na chodbě domu dostihl a za nohy ji měl odtáhnout zpět. S útokem přestal až poté, co slíbila, že už neuteče a udělá, co bude chtít.

Kromě toho ji podle obžaloby varoval před tím, aby něco oznámila nebo vyhledala lékařskou pomoc. Prý ji připomenul, že kdysi své expřítelkyni rozbil hlavu.

Soud během úterního jednání vyslechl i týranou ženu. Na doporučení znalců svědčila v nepřítomnosti obžalovaného, který tak musel opustit jednací síň. „Byla jsem ve finanční tísni. Nabídl mi pomoc a já ji přijala. Byli jsme domluveni na pravidlech, že budu mít svůj pokoj a soukromí. Fungovalo to tři týdny, pak to ale porušil. Omezoval mě prakticky ve všem. Chtěl i nemístné věci, na které neměl právo. Nadával, jednal se mnou nehezky. Vyhrožoval mi a bil mě. Kopal mě do celého těla," prohlásila žena a dodala: „Říkal také, že vezme kladivo a bouchne mě do hlavy jako kdysi svou expřítelkyni," dodala žena.

Vše vyšlo najevo až v nemocnici, kde skončila po akutních problémech. Při vyšetření vyšlo mimo jiné najevo, že má zlomená žebra. Případem se poté začala zabývat policie.

Hlavní líčení ve čtvrtek pokračuje výslechem svědků.