K loupeži došlo ve čtvrtek odpoledne. Muž vstoupil do pobočky a beze slov podal obsluze papír, na kterém bylo napsáno: „Je to přepadení, vydejte hotovost, nechci použít zbraň“. Pravou ruku měl přitom schovanou pod bundou. Pětatřicetiletá žena mu v obavách o svůj život předala veškeré peníze, které měla na přepážce. Celkem se jednalo o téměř čtyři tisíce korun.

Lupič peníze vzal a ze sázkové kanceláře odešel. Ke zranění naštěstí nedošlo.

V té chvíli mu zřejmě došlo, co udělal. Pochopil také, že by jeho dopadení bylo jen otázkou času. Proto vzal telefon a vytočil linku tísňového volání, kdy nahlásil přepadení pobočky. Opodál poté čekal na ochránce zákona.

Během pěti minut dorazili na místo přivolaní policisté, které čekalo nezvyklé překvapení. „Před provozovnou se jim přihlásil muž, který sdělil, že právě spáchal loupežné přepadení,“ popsal situaci Petr Svoboda z ostravské policie. Motivem nesmyslného činu byla s největší pravděpodobností zoufalá životní situace a možná i dluhy.

„Asi si uvědomil, co udělal. Proto ihned po činu zavolal policii,“ dodal Svoboda.

Policisté z obvodního oddělení v Ostravě-Zábřehu dotyčného zadrželi. Případ poté převzali kriminalisté zabývající se objasňováním závažným zločinů. Muž čelí obvinění z loupeže, za kterou mu hrozí až deset let vězení. Je stíhán na svobodě.