„Hlídka vyjížděla na oznámení ženy, která byla fyzicky napadena mužem. Na místě sdělila, že ji vedle stojící muž po hádce několikrát udeřil pěstí do hlavy. Rovněž si stěžovala na silnou bolest, motání hlavy a nevolnost,“ popsal situaci mluvčí strážníků Michael Beneš s tím, že dotyčný se ke všemu přiznal. Na svou obhajobu uvedl, že je opilý a v tomto stavu si vylévá zlost. To záhy na vlastní kůži poznali i strážníci.

„Během řešení incidentu začal najednou křičet a rychle se s nožem v ruce rozběhl ke strážníkům. Ti proti němu okamžitě použili donucovací prostředky a muže zpacifikovali. Následně byli na místo přivoláni zdravotníci, kteří si převzali napadenou ženu k dalšímu ošetření,“ doplnil Beneš. Případ šetří Policie ČR.

V posledních dnech nejde o jediný případ, kdy strážníci čelili podobnému útoku. Minulý týden je napadl opilý agresor s boxerem v ruce. Stalo se tak v čekárně, kde se nacházel muž v silně znečištěném oděvu.

„Jelikož porušil provozní řád a obtěžoval tím ostatní cestující, byl strážníky z místa vykázán. Navíc hlasitě vulgárně nadával, čímž porušil i noční klid. Jeho agresivní chování se stupňovalo. Následně vytáhl boxer, nasadil si ho na ruku a ohrozil zasahující hlídku,“ sdělil mluvčí strážníků. Útočník byl po zpacifikování přepraven na protialkoholní záchytnou stanici.

Fakultní nemocnice v Ostravě.
Konec zdravotnických sporů v Ostravě?
Vítkovický brankář Patrik Bartošák.
Bude mít Třinec smůlu? Bartošáka sledují skauti NHL