Pátrání po dvojici údajných násilníků vyhlásila policie v úterý ráno. Zveřejnila jejich jména a také fotografie. Jak Deník už včera informoval, ještě tentýž den večer se přihlásil první z nich (27 let) - více zde.

Ve středu jej pak následoval druhý z dvojice (20 let).

Spor

Co přesně se stalo, není zcela jasné.

„Mělo dojít k hádce a vzájemnému verbálnímu vyhrožování mezi dvěma mladými muži a poškozeným. Spor se vyhrotil do té míry, že jeden z dvojice uskutečnil své výhružky a sečnou zbraní napadl dvaatřicetiletého poškozeného. K jeho útoku se přidal, ač neozbrojen, také jeho společník. Zraněnému a krvácejícímu muži se podařilo za pomoci dalšího muže z místa uniknout a byla mu přivolána lékařská pomoc," uvedla Vlčková, podle které sečnou zbraní s největší pravděpodobností útočil starší z dvojice.

Vážná zranění

„Důvody a přesný průběh sporu, který vyústil ke zranění jednoho z účastníků, policie zjišťuje. Nadále probíhají výslechy svědků, poškozeného i obou podezřelých. Policisté vyhodnocují stopy zajištěné v místě činu. Jelikož prověřování je v počátečním stadiu, více informací nebudeme v tuto chvíli sdělovat," dodala Vlčková.

Oběma mužům hrozí tři až deset let vězení. Zranění dvaatřicetiletého muže jsou podle lékařů vážná. Měl poranění hlavy a rukou.

„Jeho život byl v ohrožení. Záchranáři ošetřili krvácející rány pomocí tlakových obvazů a dlahy, zajistili žilní vstup a zahájili podávání léků a infúzních roztoků. Za stálé monitorace základních životních funkcí byl poté pacient transportován do ostravské Fakultní nemocnice, a to na oddělení urgentního příjmu," řekl mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.