Z nalezení své ztracené tašky měl pramalou radost osmadvacetiletý muž z Ostravska. Kromě osobních věcí se v ní totiž nacházely i bílý prášek – zřejmě drogy – a stříkačka. Zavazadlo skončilo v rukou strážníků, kteří případ předali kolegům z Policie ČR. Těm bude mít majitel co vysvětlovat.

Tašku ztratil tento týden v Ostravě při cestě městskou hromadnou dopravou. Všiml si jí poctivý cestující, který zavazadlo na zastávce předal řidiči autobusu. A ten ji po příjezdu do garáží odevzdal v kanceláři Dopravního podniku Ostrava.

Přivolaní strážníci do zavazadla nahlédli a nestačili se divit. „Našli občanský průkaz muže, permanentku na koupaliště, peníze a přívěsky. Co ale strážníky z obsahu zajímalo více, byl bílý prášek v průhledném obalu, brčko rozstřihnuté na čtyři tenké pásky, prázdné obaly a nepoužitá injekční stříkačka s jehlou. Majitel nalezené tašky je tak podezřelý z trestného činu," uvedla mluvčí ostravské městské policie Jana Urbaníková s tím, že zavazadlo má nyní Policie ČR, která případ dále vyšetřuje.

Další drogový delikt se odehrál před základní školou v Ostravě-Výškovicích. Strážníci v odpoledních hodinách dostali hlášku o mladých lidech, kteří zde měli brát drogy. Po příjezdu na místo hlídka zahledla asi patnáctičlennou skupinku, která se při spatření uniforem začala v klidu rozcházet.

„Tři mladíci vyšli vstříc strážníkům. Ti je požádali o prokázání totožnosti a mladíka, který čerstvě nabil dospělosti a neměl u sebe doklad totožnosti, chtěli předvést na služebnu policie. Po chvilce u něj našli pytlík s marihuanou, prázdnou skleněnku určenou k inhalaci marihuany, drtičku marihuany a krabičku s obrázkem listu konopí. V této byl prášek neznámého původu," řekla mluvčí strážníků Jana Urbaníková. Další okolnosti zjišťuje Policie ČR.