Teprve devatenáctiletý mladík, který krátce před půlnocí ujížděl policistům autem značky Mercedes Benz C 200, měl už totiž třikrát uložen zákaz řízení motorových vozidel.

„Na pokyn policistů k zastavení zareagoval zrychlením a ujížděl. Projel i přes chodníky a vegetaci, při průjezdech křižovatkami a zpomalovacím retardérem nezpomalil a pokračoval ve snaze uniknout. Jeho nestandardní jízda skončila v Ostravě-Zábřehu, kdy řidič vjel přes obrubník na chodník a z vozu utekl," přiblížila policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

K místu události byl ihned povolán kynolog se služebním psem Timem.

Služební pes ostravských policistů Tim.

Služební pes ostravských policistů Tim.

„Timo pátral neomylně, až se zastavil u zavřeného plastového kontejneru na odpadky. Štěkáním pak svému pánovi jasně dával najevo nezvyklý řidičův úkryt," dodala policejní mluvčí s tím, že když policista kontejner otevřel, spatřil uvnitř ležícího muže.

Prchající řidič měl nejen zákaz řízení platící až do března roku 2017, ale byl na něj vydán zatykač hned pro několik přečinů majetkového charakteru.

A do třetice byl dokonce v době nočního úniku a řízení auta pod vlivem amphetaminu, jak prokázala orientační zkouška přítomnosti drog. Celostátní pátrání po muži bylo odvoláno, muž byl eskortován k soudu a po rozhodnutí soudkyně pak do věznice.

Ve stejný den zasahovali policisté i v jedné z ulic v Ostravě-Vítkovicích.

„Kolem 14.20 na pokyn policistů k zastavení řidič vozu značky Škoda Fabia nereagoval a v jízdě pokračoval. Na jedné z ulic v Ostravě-Vítkovicích pak řidič zastavil a snažil se místo opustit," uvedla Gabriela Holčáková s tím, že při kontrole pak policisté zjistili, že muž má uložený zákaz řízení motorových vozidel do července roku 2018.

V automobilu měl navíc chemikálie a laboratorní sklo i léčivo, sloužící k nelegální výrobě pervitinu.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání sedmatřicetiletého muže pro přečiny maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu.