Takové případy nejsou pro policisty v rámci krajského ředitelství ojedinělou záležitostí, a to ani přesto, že neustále apelují na občany, aby si chránili svůj majetek a nenechávali své věci bez dozoru. Místem, kde k takové události může dojít, jak vyplývá z popsaného případu, nemusí být jen restaurační zařízení nebo nákupní centrum.

„Doslova klasickým příkladem je případ, který prověřují policisté obvodního oddělení Ostrava-Zábřeh. Taktéž v sobotu dopoledne využil neznámý pachatel nepozornosti poškozeného muže, který v nákupním vozíku na parkovišti před prodejnou zanechal příruční koženou tašku. Kromě finanční hotovosti byly v tašce osobní doklady, platební karty, mobilní telefon. Celková škoda byla vyčíslena na téměř šest tisíc korun.

Pachatel je podezřelý ze spáchání přečinů zatajení věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," uvedla Daniela Vlčková z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje s tím, že policie proto znovu vyzývá: „Chraňte si své věci. Nedejte si vzít, co je vaše!"