Deníku to v pondělí řekl ostravský krajský státní zástupce Alois Dlouhý. Ten se v minulých dnech seznámil se spisem, který mu předložila Generální inspekce bezpečnostních sborů. Ta podle něj konstatovala, že zde není důvodné podezření z trestného činu. „S tímto stanoviskem jsem se ztotožnil," uvedl Dlouhý.

Ředitel káznice Roman Záhorský rozhodnutí státního zástupce přivítal. „Jsem rád, že rozhodnutí státního zástupce nepotvrdilo nařčení některých zaměstnanců Vazební věznice Ostrava a důrazně se ohrazuji proti jejich tvrzení, že jsou v zaměstnání šikanováni. Jejich slova považuji za nepravdivá a účelová a jsem připraven to příslušným orgánům doložit. Zároveň budu zvažovat právní kroky vůči osobám, které tato nepravdivá tvrzení šíří," sdělil Deníku Záhorský.

Trestní oznámení se týkalo údajné šikany členů nově vzniklé odborové organizace, kteří prý upozornili na různé nedostatky.

Vyšetřování poměrů v ostravské vazební věznici ale nekončí. „Uložil jsem Generální inspekci bezpečnostních sborů, aby vše, co její pracovníci shromáždili, postoupili generálnímu ředitelství vězeňské služby k provedení vnitřní kontroly věcí, na které směřovalo trestní oznámení," uzavřel Dlouhý. 

Související článek: Vedení ostravské vazební věznice čelí vážným obviněním