Vše začalo po čtvrté hodině ranní, kdy strážníky kontaktoval svědek. Oznámil, že v Moravské Ostravě viděl dva muže, kteří se za tmy snažili odtáhnout bezvládnou ležící ženu. Podle dotyčného mohlo jít o sexuální zločin. Ochránci zákona okamžitě vyrazili na místo, kde ale nikoho nenašli. Nic podezřelého nezaznamenali ani při prohlídce okolí.

Najednou z řady stojících vozů prudce vyjel automobil. Za volantem seděl muž, další spolujezdec a žena byli na zadních sedadlech.

„Strážníci se obávali, zda žena ve vozidle není ta, o které mluvil svědek, a zda není ohrožena na životě či zdraví. Způsob jízdy jejich podezření ještě posílil. Řidič ujížděl velmi vysokou rychlostí. Měl také zjevné problémy udržet auto pod kontrolou – přejížděl od krajnice ke krajnici. Strážníci se ve služebním vozidle rozjeli za ním. Řidič nereagoval na výstražné světelné a zvukové zařízení, naopak ještě zrychlil," popsala situaci mluvčí ostravské městské policie Vladimíra Zychová.

Honička skončila dopravní nehodou, při které třicetiletý řidič fordu vjel do fontány. Vzápětí vyskočil a dal se na útěk. Strážníci jej však po chvíli dopadli. V autě zůstal druhý muž (18 let) a žena (23 let), která upadala do bezvědomí.

„Strážníci jí pomohli vystoupit a poskytli jí první pomoc do příjezdu sanitky. První pomoc poskytovali také řidiči, který při nárazu utrpěl zranění na hlavě," dodala Zychová. Zraněný muž i žena byli převezeni do nemocnice.

Na místě zasahovali i hasiči, kteří vytáhli havarovaný vůz.

Případ šetří Policie ČR. Jak se záhy ukázalo, naštěstí nešlo o žádný únos. Trojice pravděpodobně do rána slavila. Muži pak ženu mající zdravotní problémy naložili do auta a vyrazili na cestu domů.

Podle informací mluvčí ostravské policie Gabriely Holčákové řidič při orientační zkoušce nadýchal bezmála dvě promile alkoholu. Pravděpodobně ho čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Auto bez platné technické kontroly mělo navíc vpředu a vzadu rozdílné registrační značky, z nichž jedna byla na seznamu ztracených. Zda ji motorista našel, nebo ukradl, ukáže až další vyšetřování.