Před více než deseti roky byl Peter Š. (47 let) z Novojičínska společně se dvěma komplici pravomocně odsouzen k jedenácti rokům vězení za loupežné přepadení vozidla bezpečnostní služby ve Frýdku-Místku. V roce 2005 se zmocnili více než šestnácti milionů korun, které se nikdy nepodařilo zajistit.

O dva roky později padl definitivní trest. Po čase byl Peter Š. podmíněně propuštěn na svobodu. Na jaře loňského roku – jen několik měsíců před skončením zkušební lhůty – jej na Novojičínsku zadržela zásahová jednotka. Podle vyjádření policie společně s dalšími dvěma muži chystal několik loupežných přepadení.

Primátor Ostravy Tomáš Macura a jeho náměstkyně Kateřina Šebestová vypovídali jako svědci před Okresním soudem v Ostravě také v červnu 2016.
Teplárenský poradce se podle soudu pokusil uplatit primátora Ostravy

V pátek Peter Š. předstoupil před Krajský soud v Ostravě. Spolu s ním na lavici obžalovaných usedl i jeho šestadvacetiletý syn a jedenačtyřicetiletý kamarád.

CHYSTALI „RÁNU“

Podle policistů se skupina připravovala na „milionovou ránu“, která by jim zajistila blahobyt do konce života. Údajně přepadli firmu v Ostravě. Předpokládali, že v trezoru najdou obrovskou částku. Pokladní, kterou ohrožovali zbraní, jim sice klíče od trezoru vydala, uvnitř ale našli jen kolem deseti tisíc korun.

Státní zástupce tvrdí, že se připravovali na další tři loupeže, které se jim však nepodařilo shodou okolností provést. Podle žalobce chtěli přepadnout pracovníka bezpečnostní agentury vynášejícího tržbu z obchodního centra v Ostravě-Porubě. Vybrali si také banku v Ostravě-Přívoze nebo automobil, který přes Novojičínsko rozvážel pivo, a jehož osádka vybírala tržby. Zastavit jej chtěli pomocí překážky na silnici.

Obžalovaným, kteří odmítli, že by plánovali loupežná přepadení, hrozí až dvanáct let vězení. U Petra Š. vzhledem k jeho trestní minulosti přichází v úvahu zvýšení sazby o jednu třetinu. Hlavní líčení bude pokračovat příští týden.

Muž byl za pobodání známého odsouzen k deseti rokům žaláře.
Vražda v Hrabůvce. Po plivnutí do tváře přišla krvavá odveta