První vozidlo s polskou registrační značkou zastavila hlídka na dálnici D1 v Ostravě. 

Pokud soud povolí obnovu procesu, hrozí Radimu V. až deset let vězení.
Muž skočil z policejního okna, ztratil paměť, teď stojí u soudu za další loupež

Muž jedoucí do Polska převážel ve vozidle s návěsem železné profily. Souprava překročila povolenou délku o tři metry.

„Řidič nepředložil povolení pro zvláštní užívání pozemních komunikací. Dále policisté zjistili porušení sociálních předpisů, a to nevedením záznamu o době odpočinku na kartě řidiče,“ uvedla Soňa Štětínská z moravskoslezské policie. Policisté zakázali řidiči další jízdu do doby přeložení nákladu a vyřízení příslušného povolení. Motorista dostal na místě pokutu ve výši patnácti tisíc korun. Dopravci policisté uložili dvě kauce v celkové výši 100 tisíc korun. Případ se bude řešit v přestupkovém řízení.

Dalšími hříšníky byli řidiči dvou nadměrných souprav s ruskými registračními značkami, kteří projížděli po ostravské části dálnice D1.

„Řidiči předložili policistům při kontrole povolení ke zvláštnímu užívání pozemních komunikací. Ověřením v příslušných evidencích policisté zjistili, že oba doklady jsou padělané,“ konstatovala Štětínská. 

Monitorovací středisko Městské policie Ostrava (MPO) na Integrovaném bezpečnostním centru (IBC) v Ostravě, únor 2020.
Ostrava jako na dlani. Podívejte se: město v současné době hlídá přes 800 kamer

Policisté řidičům zakázali další jízdu do vyřízení příslušného povolení, každému z nich také uložili na místě kauci ve výši padesát tisíc korun. Stejná kauce čekala i dopravce.

„Obecně lze uvést, že policisté mají oprávnění uložit řidičům a provozovatelům vozidel cizí státní příslušnosti kauci v případě důvodného podezření, že se bude řidič či jiný dotčený subjekt vyhýbat správnímu řízení, ve kterém se má přestupek projednávat,“ vysvětlila Štětínská. 

Herec Štěpán Kozub
Není důvod z Ostravy odcházet, říká mladá herecká hvězda Štěpán Kozub