Vše vyšlo najevo poté, co se defraudantka sama udala. Je obviněna ze zpronevěry, její přítel se bude zodpovídat z návodu na zpronevěru. O případu ve středu informovala mluvčí krajské policie Soňa Štětínská.

„Na ostravské obvodní oddělení přišla žena, která policistům sdělila, že by se chtěla přiznat ke zpronevěře zhruba sedmnácti milionů korun. Uvedla také základní údaje," řekla mluvčí. Vzhledem k výši škody si vyšetřování převzala krajská kriminální služba.

Žena zpočátku nechtěla říct, kde peníze skočily, nebo komu je dávala. Policisté se však záhy dostali na stopu muže z Opavska. „Paní se s ním seznámila v polovině roku 2006 přes inzerátu, prostřednictvím kterého hledala životního partnera. Pán s ní navázal vztah a při každé příležitosti a schůzce ji ubezpečoval, že je svobodný a velmi mu na ní záleží. Paní mu uvěřila. Muž, který byl však ženatý, využíval její silné citové vazby a žádal ji o půjčky. Peníze údajně potřeboval pro jejich společnou budoucnost a investování," popsala situaci Soňa Štětínská.

Žena mu zpočátku dávala své peníze. Poté jí došly úspory. Muž ji nakonec přesvědčil, aby svého zaměstnavatele začala okrádat. „Jelikož vedení firmy paní důvěřovalo, od poloviny roku 2008 se jí podařilo převést na svůj účet zhruba 17 milionů z firemních peněz. Ty vybírala a předávala svému přítel," doplnila mluvčí.

Žena je stíhaná na svobodě, její ženatý přítel skončil ve vazbě Za podobný zločin byl již v minulosti odsouzen. „ I tehdy se seznámil s jistou paní, navázal s ní osobní vztah a vylákal několik desítek tisíc korun, které i přes sliby nevrátil," uzavřela mluvčí. (per)