Cílem kampaně bylo mimo jiné přimět oběti, aby svou zoufalou situaci řešily a nebály se obrátit na policii a další instituce řešící domácí násilí.

„Dneska už vím, že jsem to měla udělat daleko dříve. Že jsem neměla tak dlouho čekat. Pořád jsem si říkala – snad to nějak dožiji – ale vzkazuji ostatním ženám: řešte to! Udělejte první krok, abyste se vymanily z takového života, jaký žijete,“ vzkázala žena, která si v manželství prožila bezmála třicetileté peklo. V poslední chvíli kontaktovala policisty. Ti jí mimo jiné doporučili návštěvu Bílého kruh bezpečí, který se zabývá domácím násilím. „Tam mi hodně pomohli. Řekli mi přesně, co mám udělat,“ uvedla žena.

Policisté také apelovali na veřejnost, aby nebyla lhostejná k tomu, co se děje za dveřmi bytů jejich sousedů. I zde došlo ke zlepšení.

Ve většině případů jsou násilníky muži, kteří týrají své manželky a družky. Výjimečně bývá pachatelem i žena. Policisté i odborníci na domácí násilí předpokládají, že bitých mužů je více, než kolik uvádějí statistiky. Muži se totiž na policii obracejí jen zcela ojediněle – svou situaci berou jako potupu a osobní selhání.

Násilí musejí často čelit i senioři. Zle s nimi zacházejí potomci i vnuci. Policisté však vloni řešili i domácí násilí, které se neodehrálo mezi členy rodiny. Padesátiletý muž půl roku terorizoval pár důchodců ve věku 67 a 73 let, které u sebe ubytoval. Za dohodnutých podmínek slíbil, že se o starší manžele společně se svou družkou postará. Místo toho jim připravil peklo na zemi. Omezoval je v jídle i hygieně. Museli mu odevzdávat důchod, nutil je uklízet. Nadával jim a vyhrožoval vyhozením z bytu. Na televizi se mohli dívat jen s jeho svolením.

„V bytě setrvávali ze strachu i v existenčních obavách, že se nemají kam uchýlit,“ řekla Holčáková. Po posledním incidentu, kdy muž důchodkyni vytlačit na chodbu, sousedé přivolali policii. Policisté začali případ vyšetřovat a bytného nakonec obvinili z týrání osoby žijící ve společném obydlí. Hrozí mu až osm let vězení. Ochránci zákona také pomohli manželům, kteří se následně přestěhovali do speciálního zařízení.