Zločin, při kterém došlo i pepřový sprej, se odehrál letos v létě, konkrétně v sobotu 5. srpna kolem sedmé hodiny ranní v centru Ostravy. V úterý policisté oznámili, že případ objasnili.

„Ostravský policejní komisař zahájil trestní stíhání čtyřiapadesátiletého muže pro přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ oznámila mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Vstupenky na fotbal patřily dvacetiletému mladíkovi. U Stodolní ulice jej oslovil neznámý muž s prosbou o cigaretu. Oba se poté začali bavit. Zloděj po chvíli využil dárcovy nepozornosti a vzal mu odloženou peněženku.

Ilustrační foto.
Falešní vnuci znovu na scéně

„Ta obsahovala finanční hotovost, platební kartu, doklad a šest vstupenek na fotbalový zápas ostravského klubu,“ uvedla Holčáková.

Tím ale drama teprve začalo. „Oběť krádež záhy zjistila. Po několika metrech podezřelého dostihla a vyzvala ho k vrácení majetku,“ dodala mluvčí s tím, že násilník vytáhl pepřový sprej.

Mladík ve strachu poodstoupil a pachatel se dal na útěk. Okradený muž se však nehodlal svého majetku jen tak lehce v zdát a pustil se do dalšího pronásledování. Zloděj nakonec peněženku odhodil a zmizel.

„Oběť posléze zjistila, že v peněžence scházejí vstupenky na fotbalové utkání a doklad. Policisté postupně shromáždili informace k čtyřiapadesátiletému muži a zahájili jeho trestní stíhání. K činu se nedoznal,“ řekla mluvčí. Podezřelému hrozí až dva roky vězení. 

Předseda dozorčí rady Ostravských komunikací Josef Babka v rozhovoru pro Deník popsal hned několik scénářů, s nimiž se lidé na silnicích mohou letos v zimě setkat.
Revoluce v údržbě silnic. Mají se řidiči v Ostravě bát nadcházející zimy?