K činu došlo v úterý v noci v objektu poblíž Mírového náměstí. Hasiči mrtvého šestačtyřicetiletého nájemníka objevili při likvidaci požáru v přízemním bytě. Mimo jiné měl bodnořezná zranění krku.

Jak již Deník informoval, ještě v průběhu středy policisté zadrželi podezřelého. Jak ve čtvrtek uvedla Lenka Sikorová z moravskoslezské policie, jde o čtyřiačtyřicetiletého muže. Je obviněn z trestného činu vraždy.

V případě uznání viny mu hrozí patnáct až dvacet let vězení, v úvahu přichází i uložení výjimečného trestu. Vraždu totiž spáchal zvlášť surovým způsobem.

V této ubytovně byl při likvidaci požáru nalezen mrtvý muž.
Noční zásah ve Vítkovicích: V hořícím bytě ležel zavražděný muž

„Dle námi zjištěných informací měli oba muži konzumovat alkohol, poté došlo ke slovní rozepři a následné fyzické potyčce,“ uvedla Sikorová s tím, že mladší z dvojice se poté chopil nože.

„Oběti způsobil několik bodnořezných poranění, na jejichž následky zemřela,“ doplnila Sikorová. Obviněný měl již v minulosti problémy se zákonem, a to kvůli násilným deliktům. Zda se přiznal, není jasné. „Částečně spolupracoval,“ řekla Sikorová.

Ilustrační foto.
Lupiči v Ostravě přepadli a pořezali taxikáře. Oba jsou již ve vazbě

Na stopu podezřelého přivedly policisty různé stopy zajištěné na místě činu. Pomoci jim mohly i záběry z kamerového systému, který se v ubytovně nachází.

Co se týká požáru, policisté pracují se dvěma hlavními verzemi. Tou první je nešťastná shoda okolností, druhá pojednává o úmyslném založení ohně, který měl zahladit stopy po činu. Kvůli požáru muselo být evakuováno na dvě stě lidí.

Nájemníci ubytovny o mrtvém hovořili jako o příjemném a milém člověku. „Byl to hodný člověk, měl jen v životě velkou smůlu. Je mi to moc líto,“ řekla Deníku sousedka z vedlejšího bytu.

Ilustrační foto
Auto přejelo ženu ležící na silnici
Ilustrační foto.
Muž v Ostravě ubodal svého psa, který si chtěl pouze hrát