Server Romea.cz cituje svědka, který tvrdí, že dotyčného v Moravské Ostravě zbili mladíci hlásící se k Baníku Ostrava. Samotný atak ale neviděl.

„Když jsem ho potkal na ulici, sotva se vlekl. Byl zmlácený, byl pořezaný na tváři a všiml jsem si i říznutí na ruce. Podle toho, co mi říkal, tak ho přepadlo pět nebo šest baníkovských chuligánů," řekl serveru mladíkův kamarád, který zavolal sanitku. Poraněný mladík podle něj sotva šel, kulhal a říkal, že ho bolí celé tělo. „Potom, co ho zmlátili, ležel před marketem na trávě v bezvědomí. A když se probral, nemohl se kvůli bolesti dlouho pohnout. Celkem to trvalo asi tři hodiny. Až potom se vydal domů, naštěstí jsem ho kousek od toho obchodu potkal," řekl serveru svědek.

Rom byl se středně těžkými zraněními převezen do nemocnice. Doba léčení není zatím známa.

Policie napadení potvrdila, bližší podrobnosti ale neuvedla. „Dosud neznámí pachatelé napadli v sobotu 22. listopadu sedmnáctiletého mladíka," řekla mluvčí krajské policie Gabriela Holčákové s tím, že případ je kvalifikován jako ublížení na zdraví a výtržnictví. „Nevylučujeme ani změnu právní kvalifikace při zjištění dalších okolností. Vzhledem k aktuálnímu stavu poškozeného zatím nebylo možno provést jeho výslech. Prověřování pokračuje výslechy a dalšími úkony," dodala Holčáková, která informace o tom, že za útokem stojí fotbaloví chuligáni, nepotvrdila ani nevyvrátila.

„Taková informace existuje pouze zprostředkovaná od osoby, která nebyla přímým svědkem události. Poškozený zatím vyslechnutý nebyl a další přímí svědci události dosud nejsou zjištěni," řekla Holčáková.

Romové podle serveru Romea.cz nevylučují demonstrace. „Když to policie nebude řádně vyšetřovat a když radnice nebude spolupracovat, rozhodně to tak nenecháme. Jsme odhodláni třeba i demonstrovat," cituje server jednoho z ostravských podnikatelů, který nechtěl být jmenován.