K prvnímu útoku došlo před vestibulem hlavního nádraží v Přívoze, kde policisté v sobotu kontrolovali jednatřicetiletého muže. Vyzvali ho, aby předložil průkaz totožnosti. Místo toho se však dočkali vulgárních nadávek a muž jednoho z policistů udeřil do spánku.

„Policisté museli použít donucovací prostředky, aby agresivního muže zpacifikovali. Ten se však vymanil z úchopu policisty a udeřil jej do spánku,“ potvrdila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Dodala, že pachatel byl následně převezen na policejní služebnu, kde mu bylo naměřeno více než jedno a půl promile alkoholu v krvi. „Po vystřízlivění jsme muže vyslechli a policejní komisař poté zahájil trestní stíhání pro přečiny násilí proti úřední osobně a výtržnictví,“ řekla Holčáková.

K dalšímu útoku na policistu došlo v těchto dnech v jedné z ostravských heren. Hlídka sem byla přivolána, aby prověřila, zda někteří hosté nejednají protizákonně. Ve vstupu do herny mužům zákona zabránila skupina několika hostů. Agresivní sedmnáctiletý mladík jednoho z policistů najednou zničehonic kopl do obličeje. Ten upadl na zem a zranil se. „Policejní komisař sdělil sedmnáctiletému muži obvinění pro přečin výtržnictví a násilí proti úřední osobě,“ informovala ostravská policejní mluvčí.

Třetí incident se odehrál v restauraci ve Staré Bělé. Šestadvacetiletý muž tady začal slovně napadat servírku a následně měl zaútočit také na jednoho z hostů. Podle svědků ho měl shodit ze židle a pěstí udeřit do hlavy. Terčem výtržníka se stali také přivolaní policisté. Jedno z nich muž udeřil do obličeje sklenicí od piva tak silně, až se rozbila. „Policista byl lehce zraněn a agresivní muž byl převezen na služebnu. Dechovou zkouškou jsme u něj naměřili 1,40 promile alkoholu v krvi,“ sdělila Holčáková s tím, že i proti tomuto muži zahájil policejní komisař trestní stíhání. Pachatelům hrozí za přečin násilí proti úřední osobě až čtyři roky vězení.