První letošní vraždu vyšetřují moravskoslezští kriminalisté. Stala se tento týden v Ostravě-Hrabové. Podezřelý skončil v policejní cele. Hrozí mu až osmnáct let vězení. Obětí je podle informací Deníku známá advokátka mající praxi v Karviné.

„Skutku se měl dopustit jedenačtyřicetiletý muž, který v ranních hodinách zaútočil v bytě v Ostravě na svou o pár let mladší přítelkyni," uvedla Soňa Štětínská z moravskoslezské policie s tím, že útoku předcházela hádka, po které se muž chopil vražedného bodnořezného nástroje, kterým ženu zasáhl.

„Útok vedl do horní části těla. Policisté po oznámení události přijeli na místo a muže zadrželi. Následovaly další úkony, kromě jiného ohledání místa činu a zajištění stop a předmětů, včetně již zmíněného bodnořezného nástroje," doplnila Štětínská. Věci budou vyhodnocovat policisté z odboru kriminalistické techniky a expertiz moravskoslezské policie.

Muž si již vyslechl obvinění ze zvlášť závažného zločinu vraždy.

„Trestní zákoník stanoví trestní sazbu u uvedeného případu ve výši od deseti do osmnácti let odnětí svobody," uzavřela Štětínská.