Případ oznámil majitel provozovny, který zatelefonoval na tísňovou linku strážníků, že se do jeho uzavřené provozovny vloupali dva mladíci. Sám vše viděl na kamerách, které má u provozovny nainstalovány.

„Když na místo dorazila hlídka městské policie, pachatele zde už nezastihla. Oznamovatel však mladíky poměrně přesně popsal a upřesnil i směr, kterým odešli. Strážníci pak při kontrole okolí oba podezřelé dopadli. Mladíci ve věku šestnáct a osmnáct let si nesli láhve s alkoholem a kapsy měli plné čokolád. Oba byli opilí, dechové zkoušky u nich prokázaly 1,27 promile, respektive 1,4 promile alkoholu. Oba mladíky si od strážníků na místě převzali přivolaní policisté," uvedla okolnosti případu mluvčí ostravských strážníků Vladimíra Zychová.

Mluvčí Policie ČR v Ostravě Gabriela Holčáková upřesnila, že policejní komisař už zahájil trestní stíhání obou mužů pro trestné činy krádež a poškození cizí věci. „Škoda na majetku není dosud přesně specifikována. Podle prvotních informací dosáhla škoda, způsobená poškozením zařízení (dveří a boxu), výše asi 32 tisíc korun," upřesnila Gabriela Holčáková.