„Už žádné vytahování penisu na hokeji či jiném nevhodném místě. Vyvarujte se i dalších výtržností, jinak půjdete za mříže.“ I takto by se dal volně interpretovat verdikt Okresního soudu v Ostravě, který v těchto dnech rozhodoval o „bytí, či nebytí” třicetiletého hokejového fanouška z Ostravy.

Ten během hokejového zápasu vytáhl penis a několikrát s ním vulgárně zapózoval. Stalo se tak při zápase vítkovických hokejistů v Ostravar Aréně. Reálně mu hrozilo, že půjde na třicet měsíců do vězení.

Ostrava ve středu 29. listopadu si naposledy připomněla 750 let od první zmínky o městě. A tečku za oslavami udělala vskutku impozantní. Vzkaz budoucím generacím zanechal v truhle i Deník. Vyvrcholením večera byl velkolepý ohňostroj.
Ohňostroj pro Ostravu. Nebeská show udělala tečku za 750letým výročím města



„V průběhu hokejového utkání si před fanoušky po skórování domácím celkem obnažil pohlaví a dvakrát až třikrát protřepal svůj pohlavní úd směrem k jinému fanouškovi,“ uvedl státní zástupce. Následoval trest v podobě 150 hodin obecně prospěšných prací.

Dotyčného však čekaly daleko větší problémy. Za jinou výtržnost byl totiž o rok dříve odsouzen k podmíněnému trestu ve výši dva a půl roku s odkladem na tři roky. A jelikož se „penisové“ výtržnosti dopustil ve zkušební lhůtě, státní zástupce nyní navrhl úpravu předchozího třicetiměsíčního podmíněného trestu.

V úvahu přicházela přeměna na nepodmíněný trest, což by znamenalo, že muž půjde na dva a půl roku do žaláře. Soud nakonec dospěl k rozhodnutí, že ho zatím za mříže nepošle. Prodloužil mu však zkušební lhůtu, a to z původních tří na pět let. Pokud během té doby opět poruší zákon, například výtržností na hokeji, vězení ho už nemine.

Uzavírka ulice Horní v Ostravě-Jihu, frézování a pokládka nového asfaltového povrchu. Ilustrační foto.
A JE TO TADY! Opravy klíčových silnic v Ostravě končí
Záběr kamery
VIDEO: Kamery v Hrabůvce zachytily kapsáře v akci. Poznáte ho?