Taková situace byla v úterý k vidění v Nádražní ulici v centru Ostravy. Drama začalo ve chvíli, kdy byla během exekuce za účasti justiční stráže v jednom z bytů nalezena munice. Na místo vzápětí dorazili přivolaní policisté a hasiči. Majitel bytu (43 let) se uvnitř nenacházel. Až později ho zatkla policie. Zřejmě ho čeká obvinění z trestného činu nedovoleného ozbrojování.

„Je to podivín. V domě má garsonku a byt. A právě v něm se našla nějaká munice," řekl Deníku obyvatel domu, který si však nepřál zveřejnit své jméno.

Okolí věžového domu neprodyšně uzavřela policie. Na místo dorazili i pyrotechnici.

„Raději ho neuvádějte, je to opravdu velmi zvláštní člověk, nechci s ním mít zbytečné problémy. Co vím, tak má dluhy, snad i odpojenou elektřinu. Jeho byt připomíná jedno velké skladiště. Shromažďoval vše možné. Prostě tam měl neskutečný bordel. Z toho bytu šel úděsný smrad, několikrát jsme si kvůli tomu stěžovali," řekl Deníku obyvatel domu, podle kterého podivín údajně působil v armádě.

„Slyšel jsem, že byl v armádě, prý létal i s vrtulníkem. Ale to mám jen z doslechu, jistě to nevím," dodal muž, který společně s dalšími obyvateli musel čekat před domem.

Okolí věžového domu neprodyšně uzavřela policie. Na místo dorazili i pyrotechnici.

„Šla jsem jen vynést smetí. A už mě nechtěli pustit dovnitř. Nakonec jsem si mohla vzít jen tašku s doklady. Pak jsem musela odejít," řekla Deníku žena z domu. Její sousedka se do věžáku vůbec nedostala. „Vracela jsem se domů a řekli mi, že dovnitř nesmím," pokrčila rameny.

Na místo byli povoláni pyrotechnici, kteří po prohlídce bytu konstatovali, že akutní nebezpečí výbuchu nehrozí. Obyvatelé se pak mohli vrátit do svých bytů. Celý prostor ale nadále hlídala policie, která nikoho cizího dovnitř nevpouštěla. Pyrotechnici a kriminalisté několik dalších hodin prohledávali byt a garsonku třiačtyřicetiletého muže. „Zajistili jsme pyrotechnické předměty a munici. Jsme teprve na začátku," řekla Deníku mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Při domovních prohlídkách se mimo jiné našla i pistole s náboji. Policie případ vyšetřuje jako trestný čin nedovoleného ozbrojování.