Společnost nejprve popíjela venku, poté se přesunula k důchodci do bytu. Alkohol opět tekl proudem, hostitel poté ženě nečekaně nabídl manželství. „Nabídl jí, aby si jej vzala a starala se o něj,“ uvedl státní zástupce.

Při tragické nehodě přišel o život ostravský policista Pavol Kikloš.
Smrt ostravského policisty: další znalci a žádost přísnější kvalifikace

Juraj M. celou diskusi zaslechl a podle žalobce staršího muže napadl. Zasadil mu několik ran pěstí. Seniorovi se udělalo špatně a šel spát. Později po probuzení zamířil zpět do pokoje, kde do něj podle státního zástupce Juraj M. strčil. „Poškozený nekontrolovaně upadl na záda a udeřil se hlavou o podlahu,“ dodal žalobce. Výsledkem byla vážná poranění mozku a smrt.

Další potyčka

V bytě došlo také k potyčce mezi Jurajem M. a jeho družkou. Ta po něm hodila prázdnou lahev vodky a způsobila mu drobná zranění. Muž útok údajně opětoval a lahví ženu rovnou udeřil do hlavy. Pak usnul.

Zraněná žena si přivolala záchranku, která ji odvezla do nemocnice. V té chvíli nikdo netušil, že ve vedlejší místnosti už leží mrtvý člověk. Ještě téhož dne se záchranáři do bytu vrátili. Zavolal je Juraj M., který po probuzení zjistil, že důchodce nedýchá.

Nevinen

Podíl na jeho smrti ale v pondělí u soudu odmítl. „Cítím se nevinen,“ prohlásil. Potvrdil, že toho dne u mrtvého popíjeli. Přiznal i drobnou potyčku. „On mi dal pěstí, já mu dal facky, trochu jsem mu poškrábal oko,“ připustil.

Ilustrační foto
SLEDUJEME: Unikátní kryptoaukcí pokračuje případ bankovního pirátství z Ostravy

Další incident ale popřel. Prý šel spát, vzhůru zůstali jen družka a pan domácí. Co se pak v bytě odehrálo, netuší. K pozdější hádce se ženou uvedl, že po něm chtěla sex. Když ji odmítl, napadla ho lahví. „Udeřil jsem ji do ruky, ta flaška vyletěla a zasáhla ji,“ řekl.

Obžalovaný několikrát zopakoval, že se smrtí seniora nemá nic společného. Podle svědků se v noci zpoza dveří ozýval křik, slyšet bylo i ženu, jak říká: „Ty jsi debil, vždyť nedýchá.“ V případě uznání viny hrozí Juraji M. až deset let vězení. Hlavní líčení bylo odročeno.