Policisté zatím nerozhodli, zda žena (67 let), která v polovině září ve svém domě v Ostravě zabila šestačtyřicetiletého násilníka, jednala v nutné obraně. Bodla jej nožem poté, co vnikl do jejího baráku a vykřikoval, že ji zabije.

„Čekáme na výsledky pitvy a také na závěry znaleckých zkoumání,“ řekla ve středu Deníku Lenka Sikorová z moravskoslezské policie. Vyšetřování pravděpodobně potrvá ještě několik týdnů. „V této chvíli nelze poskytnout žádné další informace,“ řekla Sikorová.

Muže, který se v noci ze středy na čtvrtek vloupal do jejího domu, zabila sedmašedesátiletá žena v Ostravě-Nové Vsi. Na místě zasahovali policisté i záchranáři, kteří však již dotyčnému nemohli pomoci.
Žena v Ostravě zabila muže, který se k ní vloupal. Deníku popsala průběh noci

K neštěstí došlo v noci na 14. září v Ostravě-Nové Vsi. Krátce po tragédii žena Deníku řekla, že muže znala od vidění. Kdysi u ní sekal trávu. Osudné noci přišel k jejímu domu a začal kopat do dveří. „Řval, že mě zabije,” líčila Deníku žena. Muži se podařilo rozbít malou skleněnou výplň, přes otvor protáhl ruku a otočil klíčkem v zámku.

„Ječel, sprostě nadával. Když jsem viděla, že dveře prokopává, utekla jsem do obývacího pokoje. Volala jsem policii,” dodala paní, která je přesvědčena, že kdyby se k ní muž dostal, zabil by ji. „Určitě by mě zabil. Byl nafetovaný nebo co. Ještě po mě řval, kde mám ty peníze,” uvedla žena, která si na obranu vzala nůž z kuchyně.

Další dějství se odehrálo u pokojových dveří, o které se dvojice přetahovala. Pak přišlo smrtící bodnutí.

Okresní soud v Ostravě.
Soud potrestal studenta z Ostravy. Vystřílím školu, vyděsil mladík spolužáky